JAVASCRIPT

JAVASCRIPT چیست؟

🕓 زمان مطالعه: 2 دقیقه

JAVASCRIPT چیست؟

JAVASCRIPT چیست؟ جاوا اسکریپت یک زبان اسکریپت نویسی است .دقیقا همانند کدهای HTML روی پلت فرم های مختلف اجرا می شود.

امکانات و قابلیت های جاوا اسکریپت:

  • کتابخانه‌های بسیار متنوع و کاربردی
  • سادگی در برنامه نویسی و پیاده‎سازی
  • قابلیت پویایی صفحات استاتیک وب

طراحان صفحات وب می توانند با استفاده از Function ها و Object های آماده و از پیش تعریف شده جاوا اسکریپت قابلیت های زیادی را برای صفحات وب ایجاد کنند.

برای مثال:
-قالب Html را طوری طراحی کنند که کاربران بتوانند خود اجزای صفحه وب مثل Background رنگ یا سایز لینک یا متن را داشته باشند.
-می توان با استفاده از کدهای گرافیکی انیمیشن ایجاد کرد .

همچنین صفحاتی را طراحی کرد که کاربر به دلخواه قادر به جابجایی یا تغییر تصاویر گرافیکی باشد .

-Event ها را کنترل کند و با جاوا و Plug-in ها ارتباط داشته باشد.
-فرمهای Clint-Side ایجاد کند و اطلاعات وارد شده توسط کاربر در فرمها را ارزیابی کند .

تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت:
shock: -در عین حال که جاوا اسکریپت توانایی های بسیاری در زمینه ایجاد و طراحی صفحات وب دارد به علت وجود بعضی از محدودیت ها در آن , تنها برای نوشتن برنامه های کوچک و ساده در صفحات وب بکار می رود.
-بر خلاف جاوا که برنامه های آن قبل از اجرا باید کامپایل شود و به بایت کد تبدیل شود برنامه های جاوا اسکریپت نیازی به کامپایل برای اجرا ندارند و در همان لحظه اجرا بوسیله مرورگر خوانده شده و interpret می شوند.
-گرچه می توان بوسیله جاوا اسکریپت یک پرسشنامه یا فرم را به server فرستاد اما جاوا اسکریپت قدرت ایجاد ارتباط متقابل بین server و client را به اندازه جاوا ندارد.

کاربرد جاوا اسکریپت در دنیای برنامه نویسی چیست؟

 با زبانِ شی گرا شما قادر خواهید بود تا سایت‌های بی‌روح خود را جان بخشی کنید و با کاربران خود تعامل داشته باشید. یعنی می‌توانید فایل‌های انیمیشنی، صوتی و تصویری را روی سایت خود به نمایش بگذارید. همچنین می‌توانید روی سایت‌تان تایمر قرار دهید، رنگ‌ها را با حرکت موس تغییر دهید و بسیاری کارهای دیگر که باعث جذابیت بیشتر صفحات وب می‌شوند.

اما این تمام چیزی نیست که جاوا اسکریپت در اختیار شما قرار می‌دهد. شما با استفاده از این زبان می‌توانید شروع به ساخت برنامه‌های وب و موبایل و دسکتاپ کنید. برای این منظور می‌توانید از فریم‌ورک‌های مختلف JavaScript که مجموعه‌ای از کتابخانه‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهند استفاده کنید. یکی از کارهای سرگرم کننده دیگری که می‌توانید از طریق این زبان انجام دهید، توسعه بازی‌های رایانه ای تحت مرورگر است.

ممنون میشیم از سایتمون بازدید کنید 😉

افزودن نظر

فیلدهای ستاره دار الزامی می باشد.