تولید محتوا چیست؟ چه کاربردی دارد و تاثیر آن بر سئو سایت چیست؟

وظایف پشتیبان سایت چیست؟

در زیر لیستی از وظایف پشتیبان سایت را ارائه می دهیم. وظایفی که باید به خوبی انجام شود تا وب سایت همواره به خوبی کار کند و پاسخگوی نیاز کاربران باشد. حساس ترین این کارها، به روزرسانی ها و امنیت وب سایت است. بدون آن، وب سایت، می تواند یک خطر واقعی برای کسانی باشد که بر روی آن کلیک می کنند و از سایت بازدید می کنند.

منظور از پشتیبانی وب‌سایت چیست؟

فرض کنید شما یک وب‌سایت فروشگاه اینترنتی دارید که مجهز به درگاه پرداخت است. مشکلی در قسمت امنیت وب‌سایت شما رخ می‌دهد و ممکن است که اطلاعات کاربران شما لو برود و حتی افراد سودجو به اطلاعات حساب کاربران شما دسترسی پیدا کنند.

با بروز چنین مشکلی، بسیاری از کاربران اعتماد خود را نسبت به کسب‌وکار شما از دست می‌دهند و کسب‌وکار شما با ریسک بزرگی مواجه می‌شود و شما بسیاری از کاربران خود را از دست خواهید داد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی چه باید کرد؟

پشتیبانی سایت و بررسی روزانه و مرتب وب‌سایت یکی از اقداماتی است که پس از طراحی سایت باید انجام دهید. با بررسی منظم و پیوسته سایت، مشکلات احتمالی سایت را خیلی سریع شناسایی کنید و به دنبال رفع آن باشید تا از بروز مشکلات بزرگ برای کسب‌وکار خود جلوگیری کنید.

پشتیبانی سایت شامل خدماتی چون بروزرسانی سایت، بررسی عملکر کلی سایت، بررسی فنی سایت و رفع باگ‌های احتمالی، بک آپ گیری از سایت و کارهایی همچون تمدید اشتراک هاست و دامنه وب‌سایت می‌باشد که همگی به عهده پشتیبان یا ادمین سایت است.

علاوه بر موارد بالا برای بهینه کردن سئو وب‌سایت و حضور در رقابت بین کسب‌وکارها شما نیاز به ایجاد محتوای به روز و جدید برای وب‌سایت خود دارید تا بتوانید مشتریان جدید را جذب کسب‌وکار خود کنید؛ برای اینکار نیازمند به تولید محتوای به روز و اصولی هستید تا به طور مرتب روی وب‌سایت خود قرار دهید.

نوع دیگری از پشتیبانی سایت شامل بررسی رفتار مخاطبان است. در این نوع از پشتیبانی، صفحات مختلف وب‌سایت خود را از نظر ترافیک ورودی و نحوه رفتار مخاطب بررسی می‌کنید و صفحاتی که بازدید بیشتری دارند و یا نظر کاربران را بیشتر به خود جلب کرده اند را تقویت می‌کنید و در آینده محتوایی مشابه با آن صفحات را به سایت اضافه می‌کنید؛ از طرف دیگر صفحاتی که بازدید مناسبی ندارند را حذف و یا اصلاح می‌کنید. 

تمامی موارد بالا و بسیاری موارد دیگر، شامل خدمات پشتیبانی سایت می‌شوند و نیاز است که بعد از طراحی سایت به آن‌ها توجه داشته باشید و سایت خود را به طور پیوسته بررسی کنید تا از بروز مشکلات جدی برای کسب‌وکار خود جلوگیری کنید.

امنیت سایت چیست؟

امنیت سایت پس از طراحی سایت به مجموعه راه کار هایی گفته می شود که با انجام آنها ضریب آسیب پذیری سایت به حداقل رسیده و امکان نفوذ به آن به پایین ترین سطح می رسد. توجه داشته باشید که امنیت سایت تابع موارد دیگری نیز می باشد که تمامی آنها نقش بسیار اساسی دارند. امنیت سرور ، امنیت شبکه ، امنیت اینترنت ، امنیت سیستم عامل ، امنیت نرم افزار و بسیاری از موارد دیگر نقش کلیدی در تامین زیرساخت امنیت سایت دارند.

اهمیت امنیت در طراحی سایت

امنیت سایت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و می توان گفت موثرترین عامل ادامه فعالیت ، ثبات و اعتبار یک کسب و کار آنلاین و حفظ اطلاعات مشتریان می باشد . متاسفانه با بررسی وضعیت سایت های عادی و حتی بزرگ و حساس به این نتیجه می رسیم که بسیاری از مدیران سایت ها اهمیت کمی به امنیت سایت می دهند. یک وب سایت محافظت نشده یک ریسک امنیتی بزرگ برای مشتریان و کسب و کارهای مرتبط با آن است.

مزایای پشتیبانی سایت

  • کاهش هزینه های کلی
  • داشتن یک رویکرد فعال در عرصه دیجیتال، از تولید هزینه ها و خسارات آینده جلوگیری می کند.
  • به روز بودن وب سایت با جدیدترین نرم افزارها و سخت افزارها زمان آفلاین بودن سایت را به حداقل می رساند.
  • کم کردن دغدغه های شما
  • محافظت از کسب و کار خود
  • به تخصص فنی دسترسی پیدا کنید
  • داشتن واکنش سریع در برابر مشکلات احتمالی
  • افزایش زمان آنلاین بودن

چه خطراتی امنیت سایت را تهدید می‌کند؟

قبل از اینکه جواب سؤال بالا را بدهیم، بهتر است نگاهی به آمار سایت های هک شده و روند رو به رشد آن بین سال های 2016 تا 2017 داشته باشید تا بهتر متوجه اهمیت این موضوع بشوید:

وقتی صحبت از هک سایت می‌شود، اغلب تصور می‌کنند بعد از هک شدن سایتشان کافی است با هکر مذاکره کنند و با پرداخت هزینه، (باج دادن) سایت را به حالت اول برگردانند. اما باج گیری فقط یکی از اهداف هکرهاست. در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که در صورت نداشتن پشتیبانی و امنیت سایت، هکرها چه بلایی سر سایت‌تان می‌آورند:

1. آلوده شدن سایت به بدافزار

اغلب هکرهای چینی و روسی، فارغ از اینکه سایت شما در کدام کشور است، ضعف‌های امنیتی سایت را پیدا می‌کنند و بعد از هک کردن آن، نرم افزارهای مخرب را روی آن بارگذاری می‌کنند. به این حمله، علاوه بر رایانه خود مدیر و ادمین‌های سایت، دستگاه مخاطبان هم به این بدافزار آلوده می‌شود. 

2. سرقت رفتن اطلاعات سایت و مشتری

امنیت در فروشگاه های اینترنتی موضوع خیلی مهمی است. در یک سایت وبلاگی فقط اطلاعات و محتوای سایت شما در خطر است؛ اما در یک فروشگاه اینترنتی، علاوه بر اطلاعات شما، اطلاعات مشتریان‌ هم دست شماست. اجازه دهید یک جریان جالب را تعریف کنیم:

در یکی از پروژه‌های امنیت وردپرس، صاحب سایت می‌دید، که بعد از خرید مشتری از سایت، یک فروشگاه ناشناس اقدام به ارسال محصولات برای آنها و دریافت هزینه می‌کرد و محصولاتی که فروشگاه اصلی به درب منزل مشتری می‌فرستاد، بازگشت می‌خوردند. بعد از بررسی مشخص شد که یک هکر به صورت مخفیانه به سایت وارد شده و با سرقت لحظه‌ای اطلاعات خرید‌ مشتریان، اقدام به فروش محصولات خودش به آنها می‌کند.

علاوه بر این، سرقت اطلاعات تماس مشتری یکی دیگر از اهداف هکرها برای هک کردن سایت‌ها است. با استفاده از این اطلاعات، آنها اقدام به فعالیت های تبلیغاتی (پیامک مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ و...) می‌کنند. بعضی دیگر هم دیتابیس ایمیل یا شماره تلفن مشتریان یک سایت را به سرقت برده و به شرکت‌های دیگر می‌فروشند.

3. سرقت اطلاعات پرداختی مشتری 

اگر امنیت فروشگاه اینترنتی شما سطح پایینی داشته باشد، یک هکر حرفه‌ای می‌تواند علاوه بر اطلاعات سایت، به اطلاعات پرداختی کارت‌های اعتباری شما و مشتریان هم دسترسی پیدا کند. به این صورت موجودی حساب‌های بانکی آنها را خالی می‌کند و شما مقصر اصلی این حادثه هستید! البته این نوع هک نیاز به تسلط بالا و همینطور ضعف امنیتی بزرگ دارد.

4. لینک سازی در سایت شما

خیلی از هکرها، برای اینکه بتوانند سئو سایت‌‌شان را افزایش دهند، سایت‌های کم امنیت را هک و در صفحات مختلف آن اقدام به ساخت لینک می‌کنند. تصور کنید که به ناگهان 100 صفحه لینک به سایت شما اضافه می‌شود؛ در حالی که حتی روحتان هم خبر ندارد. این لینک‌های اسپم به شدت باعث کاهش رتبه سایت‌‎تان می‌شود.

با چه روش‌هایی می‌توانیم امنیت سایت را افزایش دهیم؟

هرچند تضمین امنیت صددرصدی سایت شدنی نیست؛ اما روش‌هایی وجود دارد که تاحدی به افزایش امنیت سایت‌تان کمک می‌کند. بیایید تا به شما بگوییم:

1. یک هاست مناسب بخرید

اگر کمی درمورد راه اندازی سایت اطلاعات داشته باشید یا وارد پروسه آن شده باشید، قطعا درمورد هاست می‌دانید. در هر صورت اگر هنوز چیزی نمی‌دانید، مقاله «هاست چیست؟» را مطالعه کنید.

هاست شما که بستری برای قرار گرفتن اطلاعات است، یکی از بهترین مسیرها برای هک شدن سایت‌تان محسوب می‌شود. یک حفره امنیتی کوچک در سرویس میزبانی وب کافی است که همۀ اطلاعات سایت‌تان به دست هکرها بیفتد. امیدوارم به امید چند درصد تخفیف بیشتر، به جای شرکت‌های معتبر و معروف، شرکت‌های تازه کار و بدون اعتبار را انتخاب نکنید. 

2. برای دامنه سایت‌تان گواهی SSL بگیرید

SSL یک پروتکل امنیتی است که باعث امنیت ارسال داده‌های اطلاعاتی بین سایت شما و مشتری می‌شود. پیشنهاد می‌کنم که حتما SSL سایتتان را فعال کنید. در ضمن بهتر است بدانید؛ به تازگی گوگل روی این موضوع حساسیت نشان می‌دهد و برای سایت‌های بدون SSL مشکلاتی ایجاد می‌کند که می‌تواند باعث کاهش رتبه سئو آنها بشود. راستی ما یک مقالۀ کامل دربارۀ گواهی SSL داریم که پیشنهاد می‌کنیم سری به آن بزنید. 

3. از پشتیبانی سایت استفاده کنید

استفاده از پشتیبانی سرویس‌های سایت‌ساز یا طراحی سایت، تا حدی خیالتان را بابت امنیت سایت راحت می‌کند. فقط کافی‌ست یک هزینه ماهانه یا سالانه بابت پشتیبانی سایت پرداخت کنید. در ابتدای کار می‌تواند خیالتان را بابت امنیت سایت راحت کند. پشتبانان سایت در بخش امنیت، با بررسی سرورها و هاست، تا حدی حواس‌شان به هکرهاست تا مانع نفوذ آن‌ها شوند. 

4. افزونه‌های بک‌آپ (Backup) را نصب کنید

جلوی هک شدن را نمی‌توانیم بگیریم؛ اما جلوی از بین رفتن اطلاعات سایت را که می‌توانیم بگیریم! بک‌آپ گرفتن مرتب از سایت، خیال شما را لااقل بابت حذف شدن اطلاعات سایت یا فروشگاه اینترنتی‌تان از بین می‌برد. با نصب افزونه‌های پشتیبان‌گیری از محتوای سایت می‌توانید دست هکرها را تا حدودی ببندید. بعضی از سرویس‌های سایت‌ساز خودشان این کار را برای شما انجام می‌دهند. 

تولید محتوا متنی

یکی از بهترین روش ها تولید محتوای متنی می باشد که در رتبه دهی و پیشرفت سایت و سئو در گوگل اهمیت بالایی دارد. این نوع گروهی از مقالات مطالب می باشند که توسط محتوا نویسان یا بلاگ نویسان نوشته می شوند و در سایت بارگذاری می شوند.

ساخت محتوا تصویری

در بیشتر سایت ها و صفحات در شبکه های اجتماعی مشاهده کرده ایم که افراد محصولات و آموزش ها و… را در قالب تصویر منتشر می کنند. این نوع از بعد از تولید محتوای متنی بیشترین محبوبیت را دارد و از اهمیت بالایی برخوردار است.

ساخت محتوا ویدئویی

نوع دیگر تولید محتوا انتشار ویدئو می باشد، با ساخت کلیپ و ویدئو می توانید محصول و تبلیغات خود را انجام دهید و در سایت یا جایی که می خواهید محتوا تولید کنید، بارگذاری نمایید. ساخت محتوای ویدئویی نیز طرافدران زیادی دارد.

تولید پادکست

یکی دیگر از نوع محتوا، محتواهای صوتی هستند که اصطلاحا به آن ها پادکست می گویند. محتوا صوتی در این روزها به ویژه در سال 2020 از نظر گوگل اهمیت پیدا کرده و خیلی از سایت های به سمت تولید پادکست ها سوق پیدا کرده اند.

چند نکته اصلی تولید محتوا

1. سئو نیاز به استفاده راهبردی از کلمات کلیدی دارد

توجه به کلمات کلیدی از اهمیت زیادی برخوردار است. درواقع پس از انتخاب کلمات کلیدی، تنها به واسطه ایجاد محتوای با کیفیت حول آن است که میتوان به کسب رتبه در جستجو آن کلمه کلیدی، امید داشت. در صورت عدم وجود محتوا، کسب رتبه نیز عملا کاری نشدنیست.

2. محبوب شدن در شبکه های اجتماعی به واسطه کیفیت محتوا امکان پذیر است

تولید محتوای با کیفیت موجب افزایش شانس دیده شدن محتوا در شبکه های اجتماعی خواهد شد. اشتراک هر چه بیشتر لینک های محتوا در شبکه های اجتماعی نیز تاییدیه ای برای مورد پسند بودن محتوای شما برای کاربران است. گفته می شود که گوگل از این نوع تاییدیه ها در رتبه بندی استفاده می کند.

3. گوگل برای رتبه دادن نیاز به محتوا دارد

اگر محتوایی در کار نباشد، گوگل قرار به رتبه دادن به چه چیزی است؟ گوگل همیشه در حال رتبه بندی لینک ها به واسطه محتوایشان است. به همین دلیل است که محتوا ارزش زیادی دارد، چرا که همان چیزیست که گوگل به آن رتبه می دهد. همچنین محتوا به گوگل اعلام می کند که قرار بر کسب رتبه در چه کلمات کلیدی است.