الگوریتم ونیز گوگل چیست؟
الگوریتم ونیز گوگل، یکی از اولین الگوریتم هایی است که گوگل ارائه کرده است. در آن زمان بخشی در صفحه نتایج به اسم Google Places وجود داشته است. و در آن جستجوی محلی را نمایش می داد. میزان جستجوی کاربران برای پیدا کردن خدمات و محصولات در نزدیکی محل سکونت خود، باعث شد تا گوگل تصمیم به بهینه کردن این فرایند بگیرد. و روی آن عمیق تر کار کند. سرانجام در فوریه سال 2012، در وبلاگ Inside Search گوگل مطلبی را منتشر کرد. که در آن خبر از تغییر در 40 مورد الگوریتم را داد. در این مطلب از بلاگ تبریز وب سایت قصد داریم الگوریتم ونیز گوگل و بروزرسانی های آن را بیشتر بررسی کنیم.
نتایج گوگل قبل از معرفی الگوریتم ونیز
تا قبل از معرفی الگوریتم ونیز و یا به طور کلی الگوریتم های مربوط به سئو محلی، عملا به بسیاری از کسب و کار های محلی توجه نمی شد. و گوگل نمی توانست این کسب و کارها را در نتایج خود به راحتی نمایش دهد.
کاربران نمی توانستند به راحتی به مرکز متنوع درخواستی خود در اطراف محل زندگی شان دسترسی داشته باشند. تصور کنید که اگر کاربر در موتور جستجو کلمه رستوران را جستجو می کرد. و در نتیجه هیچ رستورانی که نزدیکی محل زندگی اش بود، به او نشان داده نمی شد.
شاید اکنون با خود فکر کنید که کاربر می توانست به راحتی و با جستجوی عبارت «رستوران در یک منطقه یا شهر خاص» آدرس به رستوران مد نظر خود دست یابد. اما گوگل قادر نبود این اطلاعات واضح را نیز در اختیار کاربران قرار دهد. در اصل کاربر با جستجو عبارت آدرس رستوران و یا عبارات مرتبط، تنها به نتایجی دست پیدا می کرد که ممکن بود رستورانی در شهر دیگر یا در منطقه دیگر باشد. و به همین دلیل راه حل این مشکل گوگل ونیز بود.

الگوریتم ونیز گوگل چیست؟
شکل گیری الگوریتم ونیز
در ابتدا این الگوریتم در قالب بخشی به نام Google Places به کاربران معرفی شد. که توانست خیلی سریع مورد استقبال قرار بگیرد. کسب و کارهای مختلف تنها نیاز بود که اطلاعات خود را به شکل درست در Google Places ثبت نمایند. تا بتوانند به راحتی آن را با کاربران گوگل به اشتراک بگذارند.
بعد از استقبال گسترده از خدمات Google Places گوگل متوجه شد که باید به شکل کامل تری موارد مربوط به سئو محلی را دنبال کند. به همین دلیل با ارائه بروزرسانی های مختلف به بهتر شدن هرچه بیشتر الگوریتم ونیز کمک کرد.
گوگل جهت حداکثر بهره وری از الگوریتم ونیز آن را بر حسب موقعیت جغرافیایی تنظیم کرد. اتکا به اطلاعات موقعیت جغرافیایی بدین شکل انجام میشد که وقتی فرد به اینترنت متصل می شود، به کمک آی پی و نرم افزار GPS مکان دقیق او شناسایی و این اطلاعات در پایگاه داده داخلی ذخیره شود و در نتیجه با توجه به این اطلاعات، نزدیک ترین موقعیت های مکانی بر اساس جستجو به کاربر نمایش داد میشد.
سوء استفاده از الگوریتم Venice
از آن جایی که الگوریتم های گوگل مهم ترین ملاک این موتور جستجوگر عظیم در نمایش نتایج هستند. همواره وقتی یک الگوریتم معرفی می شود. بسیاری از صفحات وب دست به دامن ترفند های سئو کلاه سیاه شده. و اسپم هایی را برای استفاده از الگوریتم ابداع می کنند. هنگامی که برای اولین بار الگوریتم ونیز Venice به صورت رسمی معرفی شد. بسیاری از سایت ها برای اینکه در نتایج جستجو بیشتر دیده شوند، در قسمتی از صفحات خود، نام تمامی شهرها و مناطق جغرافیایی را وارد کردند.
گوگل در ماه های اول متوجه این ترفند نبود. و نام این صفحه ها را در نتایج SERP تمامی شهرها نمایش می داد. اما بعد از گذشت مدتی گوگل با بروز رسانی های متعدد نمودن عرصه برای اعتبار سنجی توانست مچ این وبگاه ها را نیز بگیرد. یکی از مهم ترین کارهایی که برای بسته شدن دست این اسپم ها توسط گوگل انجام گرفته بود. ارائه سرویس Google My Business بود که با آن گوگل به همه کسب و کارها این امکان را داد که خود را در گوگل مپ ثبت کرده. و در نتایج جستجو دیده شوند.

الگوریتم ونیز گوگل چیست؟
مزیت های الگوریتم ونیز
این الگوریتم منجر به تحولی بزرگ در سئو محلی شد. تا قبل از معرفی ونیز، عملا مفهومی به نام سئو محلی چندان معنایی نداشته است.
تا قبل از معرفی و توسعه این الگوریتم، کاربران در هر مکان با جستجوی یک کلمه خاص، تنها به نتایجی دست می یافتند که مربوط به برندها و شرکت های بزرگ بود. این نتایج به دو دلیل نمی توانست چندان مورد قبول باشد.
این امکان وجود داشت که این شرکتها و برندهای بزرگ خدمات خود را تنها در شهرهایی خاص ارائه دهند. و نتوانند به تمامی مکان ها خدمات رسانی نمایند.
عملا کسب و کارهای کوچک نمی توانستند از محیط غنی اینترنت به موفقیت برسند.
پس از معرفی و توسعه الگوریتم ونیز، نتایج گوگل دچار تحول بزرگی بر اساس موقعیت مکانی شد. به طور مثال نتایج جستجوی رستوران برای یک فرد در شهر تبریز، با نتایج جستجوی همین کلمه برای یک فرد در رشت کاملا متفاوت می باشد.
یکی دیگر از مزایای این الگوریتم آن بود که کسب و کارهای کوچک نیز متوجه شدند می توانند با کسب و کارهای بزرگ رقابت کنند و متقاضیان زیادی را جلب کنند.
کلاه سیاه در الگوریتم Venice
برای برخورداری از سئو محلی تنها کافی بود. آدرس کسب و کار خود را در Google Places ثبت نمایید. و همچنین در سایت خود آدرس دقیق محل کارتان را ذکر کنید. برخی از متخصصان سئو کلاه سیاه از همین موضوع استفاده کرده اند. و سعی کردند تا تکنیک های مخوف خود را جهت رسیدن به رتبه های برتر پیاده سازی نمایند.
این روش بدین صورت بود که سایتها در قسمتی خاص از صفحات خود برای معرفی آدرس محل کارشان، نام تمامی شهرها و استانها را قرار می دادند. تا بدین طریق گوگل را گول بزنند. و توجه مخاطبین بیشتری را به سمت خود جلب نمایند.
این روش در ابتدا توسط بسیاری از سایتها مورد استقبال قرار گرفت. و توانست به ارتقای رتبه آن ها کمک کند. اما به مانند بسیاری دیگر از روش های کلاه سیاه، این روش نیز خیلی زود از سوی گوگل شناسایی و جریمه های سنگینی برای سایت های متخلف در نظر گرفته شد.
با اینکه معرفی الگوریتم Venice یک شروع طوفانی را برای اجرای سئوی محلی به دنبال داشت. اما برای گسترش و توسعه آن به تنهایی ممکن نشد. از این رو گوگل به منظور ارتقا و کامل اجرایی شدن لوکال سئو، الگوریتم های دیگری را نیز برای کمک به ونیز ابداع کرد.
[…] Fonts گوگل فونت در سال 2010 راه اندازی شد. و به سرعت تبدیل به […]
[…] دهی به آن ها فاکتورهای متفاوتی را در نظر گرفته است. و از الگوریتم های گوناگونی استفاده می شود. مهم ترین فاکتور در رتبه […]